Skørping Privathospital
udendørs bygning og borgerbesøget 
     med knoglefremvisning 

Borgerforening og erhvervsforening på besøg på privathospitalet i Skørping torsdag den 11. februar 2010.

Medlemmer af borgerforeningen og erhvervsforeningen i Skørping fik kaffe med knogle! Det skete, da de var på virksomhedsbesøg på privathospitalet.

Det var privathospitalets cheffysioterapeut Torben Kielgast Lauritsen, som under kaffebordet i de luksuriøse omgivelser gik rundt mellem gæsterne og fremviste nogle af de reservedele, som anvendes, når lægerne skal give patienter en ny hofte eller et nyt knæ.
Det blev en både fornøjelig og lærerig demonstration. Og der blev stillet mange spørgsmål.

En af gæsterne var forundret over, at et nyt knæ vejede så meget. Hvis jeg får sådan et, har jeg da en forklaring på, hvorfor jeg tager på i vægt, sagde hun. Torben Lauritsen kunne berolige hende med, at et nyt knæled eller en anden reservedel faktisk kun vejer 600 gram, og at vægten ikke har indflydelse på, hvordan man kommer til at gå efter operationen. Man vil ikke sætte det ene ben tungere end det andet, forsikrede han.

Dyre reservedele 
Det er i dag muligt for lægerne at udskifte mange dele af den menneskelige krop. Men reservedelene er dyre. En skrue kan let koste et par tusinde kroner, fortalte Torben Lauritsen.

Ved en større operation kan de dele, der skal erstatte de slidte knogler og led, let koste et halvt hundrede tusinde kroner. Hertil kommer så lønnen til den læge, der skal foretage operationen.

Privathospitalet i Skørping har tilknyttet 25 overlæger med hver sit speciale. De er alle ansat på konsulentbasis.

Bløde tæpper 
Privathospitalet blev åbnet i 1991. Det er indrettet i den meget smukke, slotslignende bygning, som blev opført i 1906 som tuberkulosesanatorium. Hospitalet ligger i et pragtfuldt naturområde, direkte ud til Rold Skov.

Ved nyindretningen blev der gjort meget for at skabe et sted med stil og atmosfære. Der er tæpper på gulvene og eksklusive møbler. Det minder om et luksushotel.

Privathospitalet har 35 sengepladser, langt de fleste enestuer med eget marmorbadeværelse.

Der er tre operationsstuer, ambulatorium, røntgenafdeling og fysioterapi.

Der er endvidere et hotelafsnit til pårørende, og der er en hyggelig dagligstue.

Det frie sygehusvalg giver alle ret til at vælge behandling på et privat sygehus, såfremt ventetiden i det offentlige system er over fire uger.
 

 

  Skørping Borgerforenings Hjemmeside

                                                                                                                           

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk