Udflugt til
Morten Korch Museet & Mønsted Kalkgruber
Torsdag den 18. maj 2017

En forventelig spændende, indholdsrig og hyggelig tur.

Vi kører i private biler fra KulturStationen kl. 9.30 til Morten Korch Museet på Grønhøj Kro.

Så ser vi museet indtil kl. 12.00.

Kl. 12 spiser vi på kroen dansk hakkebøf og desserten er citronfromage.

Under og efter middagen fortæller og spiller kromanden på guitar – måske synger han også sangen ”Er du dus med himlens fugle”.

Kl. 14 kører vi til Mønsted Kalkgruber, hvor et tog fører os ind i minen, hvor der denne vinter anlægges en lille handicapvenlig rundtur for de gæster, der gerne vil gå på et jævnt underlag.

Over jorden står der et istandsat kalkværk med tre ovne. Et industriforetagende, hvor Morten Korch med det samme ville føle sig hjemme - forfatteren ejede nemlig i en periode Hakkemose Teglværk.

Pris: Kr. 300,- pr. person, som dækker middagsmad, foredrag og rundvisning på Grønhøj Kro/museet, entré til Mønsted Kalkgruber med togtur og kaffe, kringle og ostemad i Mønsted Kalkgrubers café.

Turansvarlig: Vagn Larsen, tlf. 2945 9835.

Tilmelding: Senest den 8. maj til medlemskonsulent Hanne Mortensen tlf/sms 5049 0645 eller mail hannem@live.co.uk

Betaling: Senest den 8. maj til Skørping Borgerforenings konto i Jutlander Bank:
Reg.nr. 9812, konto 2070767859.

Arrangør: Skørping Borgerforening.

Udflugten til Morten Korch Museet & Mønsted Kalkgruber
Skørping Borgerforening har været på en spændende tur til Morten Koch Museet og Mønsted Kalkgruber den 18. maj.
Vi startede med at mødes på KulturStationen, hvorefter vi kørte i private biler til Grønhøj Kro, som huser Museet.
Efter at have set museet spiste vi til middag, bøf med løg, og dessert.
Så underholdt Kromanden Gregers Laigaard på guitar og sang bla. “Er du dus med himlens fugle”.
Turen gik så videre til Mønsted Kalkgruber, hvor et tog kørte os ind i minen, hvor de ikke mindre end 60 km minegange var imponerende.
Der blev vist film om minen som fortalte om minedriften igennem årene.
Til slut var der kaffe med boller og kringle inden turen gik hjem igen.
En god og spændende tur.

Vh .Vagn Larsen